Ziua Națională a Oinei

09 mai 2023

La mulți ani Federației Române de Oină, care sărbătorește anul acesta 90 de ani de la fondare! Încă de la începuturile acestei organizații, Familia Regală a fost alături de cei care practică acest nobil și tradițional sport românesc. AGERPRES

Anul acesta sărbătorim, de asemenea, prin legea votată de Parlamentul României, ziua de 9 mai ca zi națională a Oinei. Felicitări din toată inima!

Sport puternic legat de tradiția populară și de identitatea națională, oina a fost jocul favorit al unor mari cărturari și scriitori: Ion Creangă, Petre Ispirescu, Barbu Ștefănescu-Delavrancea, Ion Luca Caragiale, Alexandru Kirițescu, Felix Aderca, Nicolae Gane, Nicolae Iorga, Vasile Conta, Mihail Sadoveanu, Alexandru Davila, Take Ionescu și Ionel Teodoreanu,  precum și multi alți scriitori apropiați de zilele noastre.

După ce a ființat sub Înaltul Patronaj al Regelui Mihai I, Federația Română de Oină se află astăzi sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei.

Vă așteptăm sâmbătă, 13 mai 2023, la ora 11.00, pe Stadionul Național “Arcul de Triumf” din București, ca în fiecare an, la Cupa Regelui și la Cupa Reginei la Oină!

În meciurile finale ale celor două cupe vor evolua:

CS Dacia Mioveni 2012 🆚ACS Galicea Mare la 🏆Cupa Reginei

ACS Frontiera Tomis Constanța 🆚CSM Oltenița la 🏆Cupa Regelui.

La mulți ani Oinei și tuturor celor care o practică, din dragoste pentru sportul național și pentru România.