Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, 2022

30 sept. 2022

Cea de a VI-a ediție a conferinței naționale „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, organizată de Fundația Regală Margareta a României, a avut loc astăzi la Teatrul Național București, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

În România, populația vârstnică numără astăzi 3,8 milioane persoane, iar principalele lor probleme sunt lipsa resurselor pentru o viață decentă, sănătatea precară, sentimental de inutilitate, dar și singurătatea care afectează unul din doi seniori.

În acest context, “Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” este un eveniment de referință pentru instituțiile, companiile sau organizațiile care pot propune soluții și pot schimba situația vârstnicilor din România.

Experți din sfera publică, socială sau medicală, la nivel national și international, au oferit cele mai actuale statistici despre populația vârstnică, soluții inovative și eficiente testate în țară și în străinătate și exemple de bune practici în domeniul senectuții, care ar putea fi implementate în comunitățile celor preocupați de creșterea calității vieții vârstnicilor din România.