Principesa Irina

Alteța Sa Regală Principesa Irina a României, cea de-a treia fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana, s-a născut pe 28 februarie 1953, în Elveţia, la Lausanne.

Principesa a studiat în Elveţia şi în Marea Britanie, urmând o specializare în secretariat la Oxford şi la Londra. Ceea ce şi-a dorit însă cu adevărat a fost să se dedice activităţilor legate de creşterea şi antrenarea animalelor, în special a cailor. Această pasiune s-a născut încă din vremea copilăriei, când avea deja talentul de a linişti caii speriaţi.

În 1973, la invitaţia adresată de Lord şi Lady Gordon, Principesa Irina s-a alăturat echipei care administra ferma de cai pur-sânge din Alberta, Canada, unde s-a perfecţionat în principiile zootehniei şi ale administrării fermelor.

Au urmat colaborări cu instituţii ecvestre de pe ambele maluri ale Atlanticului, în cadrul cărora Principesa Irina s-a implicat în dezvoltarea unor proiecte de specialitate.

Pe domeniul privat din Middleburg, Virginia, SUA, Irina a supervizat creşterea de ponei galezi, cu care a participat la maratoane de trăsuri.

La sfârşitul anilor 1970, Irina s-a întors în Elveţia. A lucrat timp de un an în departamentul de obiecte din argint al casei de licitaţii Christie’s din Geneva, iar în anii următori, în vânzări.

La 4 octombrie 1983, Irina s-a căsătorit civil cu John Kreuger, născut la 3 august 1945, în Suedia. Căsătoria religioasă a avut loc în SUA, la 11 februarie 1984, la biserica Sfânta Treime din orașul Phoenix, statul Arizona. Cuplul s-a stabilit pe proprietatea lui John Kreuger din Oregon, SUA. Irina şi John Kreuger au împreună doi copii, Michael Torsten, primul nepot al Regelui Mihai, născut la 25 februarie 1985, şi Angelica Margareta Bianca, născută la 29 decembrie 1986.

După divorţul din 2003, Irina s-a stabilit pe propriul său domeniu din Oregon, SUA, unde trăiește alături de actualul ei soţ, John Wesley Walker.

Principesa Irina are trei nepoți, Kohen (născut în anul 2012), fiul lui Michael Kreuger, precum și Courtney Bianca (născută în anul 2007) și Diana (născută în anul 2011), fiicele Angelicăi.