Mareșalii Palatului

01 oct. 2022

Editura Corint a publicat în această toamnă volumul Mareșalii Palatului. Demnitari ai Curţii regilor României, 1866–1947, în seria Istorie cu blazon.

Cartea este scrisă de Tudor Vișan-Miu și are un cuvânt introductiv semnat de Excelența Sa domnul Andrew Popper, președintele Consiliului Regal.

În ultimele decenii, trei personalități au ocupat poziția de Șef (sau Șef Onorific) al Casei Majestății Sale: domnul Gheorghe Antoniade (în anii 1990 și la începutul anilor 2000), domnul Andrew Popper (între anii 2006 și 2021) și doamna Constanța Iorga (din anul 2021).

Personajele principale ale acestei cărți se bucurau nu numai de încrederea Regelui, ci și de respectul întregii societăți. Cartea este un câștig istoriografic semnificativ, prin tema și obiectivele propuse, care nu sunt ușoare și necesită o maturitate științifică, dovedită cu prisosință de către Tudor Vișan-Miu, binecunoscut deja specialiștilor și cititorilor interesați de istoria regalității române. Opțiunea pentru numeroase și cuprinzătoare note de subsol ar putea speria cititorii, însă, după câteva pagini, aceștia vor observa că alegerea asumată a autorului nu îngreunează lectura, ci facilitează completarea cu informații binevenite și pertinente.

Editura Corint