Marele Duce Maximilian al II-lea de Baden, In Memoriam

30 dec. 2022

Familia Regală a României a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Maximilian al II-lea, Marele Duce (Markgraf) de Baden.

Fiu al Marelui Duce Berthold și al Marii Ducese Theodora, născută principesă a Greciei și Danemarcei, Principele Maximilian s-a născut în anul 1933 la Castelul Salem, scaunul multisecular al Familiei Mari-Ducale de Baden.

Marele Duce Maximilian al II-lea și soția sa, Marea Ducesă Valérie, au fost prieteni apropiați ai Familiei Regale a României și, mai ales, ai Regelui Mihai și ai Reginei Ana. Ei au venit în România în anii 2008, 2011, 2016 și 2017. Familia Regală a României a vizitat de nenumărate ori reședința regală de la Salem, în ultimii cincizeci de ani, fiind alături de Familia Mare-Ducală de Baden în toate ocaziile importante din viața celor două familii.

Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Consort au trimis o scrisoare Alteței Sale Regale Marelui Duce Bernhard, fiul cel mare și succesorul Alteței Sale Regale Defuncte.

Maximilian II, Marele Duce (Markgraf) de Baden la Palatul Elisabeta, București, iunie 2008©Casa Majestății Sale Custodele Coroanei

Marele Duce Maximilian II și Marea Ducesă Valérie de Baden la Opera Română din București, 25 octombrie 2011©Casa Majestății Sale Custodele Coroanei