Vizita la Londra, octombrie 2002

28 oct. 2002

Palatul Elisabeta, 29 octombrie 2002
Luni, 28 octombrie 2002

La ora 11, AS Principele Radu de Hohenzollern-Veringen a participat la întalnirea reprezentantilor Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a Judetelor Timis si Galati cu reprezentantii Camerei de Comert Romano-Britanica si ai bancii Anglo-Romane, la Ambasada Romaniei. A luat parte un reprezentant al Departamentul britanic pentru Comert.

La ora 12.30, MS Regele Mihai I a sustinut conferinta Romania si NATO la The Royal United Services Institute for Defence Studies (RUSI).  Evenimentul a avut loc în prezenta MS Regina Ana, ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu.  Au participat ASR Ducele de Kent, Presedintele RUSI, Sir Julian Oswald, Presedintele Executiv al RUSI, Amiralul Richard Cobbold. Au luat parte dl Mihnea Motoc, Secretar de Stat în MAE si Ambasadorul Romaniei la Londra, dl Dan Ghibernea.  Evenimentul a avut loc în prezenta unul larg auditoriu, format din personalitati politice, diplomati, analisti politici si ziaristi.

La ora 18,30 a avut loc, la Resedinta Ambasadorului Romaniei, o receptie în prezenta Familiei Regale, cu participarea comunitatii romanesti din Regatul Unit.  A luat parte un mare numar de romani care locuiesc în Marea Britanie.

Marti 29 octombrie 2002

La ora 11,00, MS Regele Mihai I si AS Principele Radu au o convorbire la Foreign Office cu Sir John Ramsden, Directorul Directiei Europa Centrala si de Nord, la care au participat Rob Keane, sef al Departamentului pentru Politica de Securitate, si Alex Ellis, sef adjunct al Departamentului pentru Afaceri Externe ale Uniunii Europene.

La ora 17, are loc întrevederea Majestatii Sale Regelui Mihai I cu parlamentari britanici: Lord Watson of Richemond, membru al Camerei Lorzilor, Andrew Mackinlay, Fabian Hamilton, membri ai Comitetului pentru Afaceri Externe a Camerei Comunelor.  Au participat Alteta Sa Principele Radu si Ambasadorul Romaniei la Londra.

La ora 18,30 se desfasoara, la resedinta Ambasadorului Romaniei la Londra o receptie în onoarea MS Regelui Mihai I, la care au participat ambasadori ai statelor membre NATO si aspirante, acreditati la Londra.