La Universitatea Tehnică de Construcții

01 apr. 2024

Luni, 1 aprilie 2024, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au fost oaspeții Universității Tehnice de Construcții din București.

În amfiteatrul universității, în prezența profesorilor și studenților, precum și a reprezentanților Universității Naționale de Arhitectură, ai Universității Naționale de Muzică și ai Universității de Stiințe Agronomice și Medicină Veterinară București, le-a urat bun venit celor prezenți rectorul universității, profesorul doctor Sorin Văcăreanu. HISTOIRES ROYALES

Alteța Sa Regală s-a adresat corpului profesoral și studenților participanți. Au luat cuvântul studenți implicați în proiecte de restaurare a patrimoniului construit din țara noastră și în proiecte de specialitate în parteneriat cu universități din Europa și SUA. Majestatea Sa și Principele Radu au discutat cu profesorii și studenții despre proiectele UTCB cu universitatea europeană EU-Conexus (European University for Smart Urban Coastal Sustainability).

Majestatea Sa a primit din partea profesorilor și studenților macheta Cuibului Principesei (Juniperus), construit din lemn de arhitectul Karel Liman în anul 1894 pentru Principesa Moștenitoare Maria (viitoarea Regină a României Mari), pe care UTCB îl va reface, în cadrul unui proiect educațional, în locul lui original din pădurea Domeniului Regal Sinaia.

În continuare, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au luat parte la o demonstrație în caz de seism, desfășurată de echipa de studenți participanți la Olimpiada Internațională de Inginerie Seismică ce are loc luna aceasta la Seattle, în Statele Unite.

Mai departe, membrii Familiei Regale au vizitat Laboratorul de Încercări Structurale de la Centrul de Cercetare și Evaluarea Riscului Seismic și au semnat în Cartea de onoare a universității.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale