Jubileul de argint al Regelui Iordaniei

07 feb. 2024

Astăzi, Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei sărbătorește douăzeci și cinci de ani de la urcarea pe Tronul Regatului Hașemit. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a adresat cu această fericită ocazie o scrisoare Regelui Abdullah al II-lea.

Regele Abdullah al II-lea s-a născut la Amman la 30 ianuarie 1962, primul fiu al Regelui Hussein al Iordaniei și al ASR Principesei Muna. Ofițer de carieră, suveranul a absolvit școli iordaniene și a studiat la Universitatea Oxford din Marea Britanie și la Universitatea Georgetown din Statele Unite ale Americii. Este absolvent al reputatei Școli Regale Militare de la Sandhurst, în Marea Britanie.

Regele s-a căsătorit cu Regina Rania în anul 1993 și are patru copii: Principele Moștenitor Hussein, Principesele Iman și Salma, precum și Principele Hashem. Majestatea Sa a fost proclamat regele Iordaniei în ziua de 7 februarie 1999 și a fost încoronat pe 9 iunie 1999.

Regele Abdullah al II-lea este Custodele Locurilor Sacre Musulmane și Creștine din Ierusalim, poziție ocupată de fiecare suveran hașemit în mod continuu, din 1924 încoace.

Relațiile româno-iordaniene din perspectiva Familiei Regale