Intalnirea internationala a Fundatiilor Principesa Margareta a Romaniei

04 oct. 2004

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa4 octombrie 2004
Intalnirea internationala a Fundatiilor Principesa Margareta a Romaniei

 

Joi 30 septembrie seara, la Palatul Elisabeta, a avut loc inaugurarea celei de-a doua intalniri internationale a Fundatiilor Principesa Margareta a Romaniei din SUA, Marea Britanie, Belgia, Franta, Elvetia si Romania.

La receptia de deschidere a intalnirii internationale din 2004 au luat parte Andrew Popper, Margaret Nordlinger, Anne-Marie Martin, Samantha Popper, Paul Beza (Marea Britanie), Nicolas d’Ydewalle, Francoise de Neuville (Belgia), Chantal Prouvost, Evelyn-Olga Grassin (Franta), Corinne Fery-von Arx, Guy Pochelon (Elvetia), Maria Berza, Anca Harasim (Romania). Receptia a avut loc in prezenta ASR Principesei Margareta si a AS Principelui Radu.



Intalnirea reprezentantilor birourilor Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei
ROMPRES, 1 octombrie 2004


Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza, in perioada 30 septembrie – 4 octombrie, a doua editie a Intalnirii internationale a reprezentantilor birourilor care formeaza Reteaua Fundatiilor patronate de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei. Cu acest prilej vor fi vizitate sediile titularilor de proiecte din Capitala, iar sambata, 2 octombrie, va avea loc o conferinta in Sala Academiei a Hotelului Majestic ( Calea Victoriei 38 – 40 ), informeaza Monica Pop, coordonator comunicare si dezvoltare al Fundatiei, intr-un comunicat transmis, joi, Rompres.

La reuniune participa membrii ai Consiliilor Directoare ale birourilor din Romania, Elvetia, Marea Britanie, Belgia si Franta. Obiectivele intalnirii vizeaza o mai buna cunoastere a serviciilor oferite de biroul din Romania, dezvoltarea unui plan de actiune integrat si a planului de strangere de fonduri pentru proiectele comunitare ce vor fi derulate in 2005.
Pe parcursul intalnirii, membrii retelei vor stabili noua orientare strategica a Fundatiei, care vizeaza o abordare integrata a serviciilor pentru dezvoltare comunitara si se vor concentra pe formularea directiilor strategice pe termen mediu (2006 – 2008).

Aditional planificarii strategice si schimbului de experienta intre birourile internationale, delegatia va vizita, pe parcursul zilei de 1 octombrie 2004, atat servicii sociale derulate direct de Fundatie (Centrul Comunitar Ghencea din Sectorul 6, Bucuresti si Clubul Seniorilor), cat si servicii sustinute financiar prin Programul CRESC de sprijinire a dezvoltarii organizatiilor neguvernamentale (ONG) romanesti (Centrul pentru Copii cu Dizabilitati al Asociatiei Sf. Ana – Sector 1, si Centrul de zi pentru Copii Scolari al Asociatiei Ascendent – 1 Decembrie ).

Cu ocazia Zilei Internationale a Pensionarilor pe data de 1 octombrie 204, Fundatia organizeaza un eveniment festiv aparte, pentru 100 pensionari, membrii ai Clubului Seniorilor al Fundatiei, cu sponsorizarea generoasa oferita de Casa Rustic din Bucuresti, prin managerul sau Iulian Tarsitiu. Membrii delegatiei internationale se vor alatura celor 100 de pensionari in celebrarea singurului moment din an dedicat exclusiv acestora.

Potrivit misiunii sale, Fundatia dezvolta programe si proiecte in Bucuresti si in tara, care se adreseaza atat persoanelor fizice (copii, tineri, batrani si familiile lor) cat si persoanelor juridice (ONG-uri, spitale, dispensare, scoli, institutii de arta si cultura), oferind sprijin atat persoanelor aflate in situatii de criza cat si celor cu talente si aptitudini speciale.