Vizită în Elveția și Germania, 2009

24 oct. 2009

In perioada 22 – 25 octombrie, Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei a facut o vizita in Elvetia si Germania, in cadrul Initiativei Europa Regiunilor. Alteta Sa Regala a avut o serie de intalniri in orasele Basel (Elvetia), precum si in orasele germane Freiburg, Heidelberg (landul Baden-Württemberg) si Frankfurt (landul Hesse).

Principele Radu a avut intalniri cu personalitati din mediile bancar, universitar si din cel de afaceri.

Basel este al treilea oras ca marime al Elvetiei, aici se afla un puternic centru financiar si bancar, precum si cea mai veche universitate din Confederatia Elvetica, creata in anul 1460.

Principele Radu s-a aflat pentru a doua oara in orasul Heidelberg, din landului Baden-Württemberg, dupa ce in anul 2007, a conferentiat la prestigioasa universitate din oras, fondata in anul 1386.

Freiburg este de asemenea un oras din landul Baden-Württemberg. Poseda o buna dezvoltare economica si o faimoasa universitate, fondata in anul 1457.

Frankfurt este cel mai mare oras al landului Hesse si al cincilea oras al Germaniei, cu o populatie de 670,000 de locuitori. Este sediul a mai multe institutii importante europene: European Central Bank, German Federal Bank, Frankfurt Stock Exchange si Frankfurt Trade Fair.

Initiativa Europa Regiunilor este un concept legat de dezvoltarea contemporana a tarii noastre, o contributie la promovarea intereselor majore ale Romaniei, de o maniera durabila si cuprinzatoare.

Intins pe o durata de mai multi ani, proiectul are ca scop incurajarea, promovarea si sustinerea parteneriatului economic, educational si cultural in fiecare din regiunile Europei, precum si cunoasterea Romaniei de catre comunitatile vizitate, prin luari de pozitie publice.

Proiectul vizeaza prezenta Altetei Sale Regale in special in orasele de provincie ale tarilor europene. In cadrul Initiativei Europa Regiunilor Principele Radu a vizitat localitati din tari precum Spania, Franta, Germania, Italia, dar si din Republica Ceha, Slovacia, Elvetia, Finlanda sau Marea Britanie.

Initiativa Europa Regiunilor a acoperit pana in prezent regiunile italiene Toscana (2006), Sicilia 2006 (provinciile Palermo, Caltanisetta, Enna si Catania) si orasele Torino si Milano (2009). Am vizitat regiuni franceze: Provence-Alpes-Côte d’Azur (2006), Nord-Pas-de-Calais 2006 (Lille) si Aquitaine 2007 (Pays Beaumontois). Am vizitat landuri germane: Baden-Württemberg (2007, 2008 si 2009), Hesse (2007 si 2009), Bavaria (2008). Am mers in comunitati din Spania: Castilla la Mancha, Valencia, Catalunia, Aragon, Andalusia (in anii 2006, 2007, 2008 si 2009). De asemenea, am vizitat regiuni si provincii din Slovacia, Cehia, Finlanda, Elvetia, Belgia si Marea Britanie.