Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați la Palatul Elisabeta

03 mart. 2022

Joi, 3 martie 2022, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a primit vizita Înaltului Comisar al Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați, dl Filippo Grandi. La întâlnire a fost prezent ASR Principele Radu. Este prima vizită la nivel înalt a Organizației Națiunilor Unite la Palatul Elisabeta în ultimele trei decenii.

Majestatea Sa a transmis Înaltului Comisar dorința de a-și aduce aportul la efortul autorităților române pentru soluționarea problemelor generate de criza umanitară din Ucraina. Astfel, Majestatea Sa a subliniat faptul că Familia Regală se va alătura societății civile pentru a ajuta cetățenii ucraineni de pe teritoriul României și a le asigura un sprijin umanitar constant și de durată.

În cadrul întâlnirii, Înaltul Comisar a purtat un amplu dialog cu dr. Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne.

La întâlnire au fost prezenți, din partea ONU, dna Pascale Moreau, directorul Biroului Regional Europa UNHCR, dl Dustin Okazaki, asistent special al Înaltului Comisar, dl Batyr Sapbiyev, ofițerul responsabil al UNHCR România, dna Anne-Marie Deutschlander, coordonator Sud-Estul Europei în cadrul Biroului Regional Europa, Principal Situation Coordinator for south-eastern Europe, Regional Bureau for Europe, și dl Stefan Lorint, UNHCR România. Din partea Casei Majestății Sale au fost prezenți cancelarul Traian Sârcă și șeful de Cabinet al Majestății Sale, Liana Greavu.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu