Vizita la Iasi, Pascani si Roman, noiembrie 2002

11 nov. 2002

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila, AS Principele Radu de Hohenzollern-Veringen

Reprezentantul Special a tinut ieri, la Iasi, o prelegere despre integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, urmata de un dialog cu participantii.  Intalnirea a avut loc la Centrul Cultural Francez din Copou si a avut ca organizatori pe studentii si profesorii facultatii de Stiinte Politice de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Principele Radu a vizitat apoi Casa de copii ai strazii din Copou, o institutie care asigura adapost, hrana si asiatenta psihologica si medicala copiilor de pana la 18 ani care solicita ajutor.

La ora 13, Alteta Sa a fost oaspetele Universitatii de Arta George Enescu din Iasi, unde a s-a intalnit cu rectorul, decanii si profesorii academiei. Vizita a fost prilejuita de acordarea AS Principelui Radu a calitatii de Presedinte de Onoare al asociatiei ARTES, o societate culturala de pe langa unversitate, care se ocupa cu promovarea artei romanesti, a confluentei artelor si a culturii calitatii.

La ora 14, Reprezentantul Special a vizitat Corpul 10 Armata din Iasi. Principele s-a intalnit cu ofiterii Corpului de Armata si a discutat chestiuni legate de admiterea Romaniei in NATO si despre procesul restructurarii din armata.

La ora 15.30, Principele Radu a vizitat, in orasul Pascani, o fabrica privata de preparate din carne, iar in orasul Roman, o ferma privata agro-zootehnica.