Garden Party, 10 Mai 2019

10 mai 2019

Vineri, 10 mai 2019, Palatul Elisabeta a găzduit la ora 17, ca în fiecare an, întâlnirea Familiei Regale cu românii, în grădina palatului, cu ocazia sărbătorii naționale de 10 Mai.

Au fost prezenți 3000 de români din toate colțurile țării și din Republica Moldova. Au luat parte demnitari reprezentând Parlamentul și Guvernul, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe a Republicii Moldova, un mare număr de ambasadori, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, precum și personalități marcante din lumea artei, a științei și a sportului. Au fost de față reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Bisericii Catolice, ai Cultului Mozaic și ai Cultului Musulman din România.

În ciuda vremii capricioase, a fost o zi de sărbătoare națională plină de căldură, afecțiune, încredere, respect și mândrie.

Și-au dat concursul cu înalt profesionalism Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul și Cavaleria Jandarmeriei Naționale.

Au participat furnizori regali, care au oferit musafirilor Familiei Regale din produsele companiilor lor. La dispoziția invitaților a fost pus un stand cu cărți regale, publicate de Editura Curtea Veche și de Editura Corint.