Gala de deschidere a Jocurilor Invictus de la Haga

16 apr. 2022

În zilele de 16-19 aprilie 2022, Alteța Sa Regală Principele Radu a făcut o vizită cu caracter public în Regatul Țărilor de Jos. A fost a doua vizită externă a Familiei Regale din anul 2022, după vizita din Marea Britanie a Majestății Sale și a Principelui Radu (martie).

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, la Haga, a început a cincea ediție a Jocurilor Invictus. Echipa României, formată din 20 de veterani răniți în teatrele de operații, concurează alături de colegi ai lor din alte 19 țări.

Militarii români sunt însoțiți de familiile lor și de reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale. Cei 80 de membri ai delegației românești au fost primiți cu multă ospitalitate de organizatori.

Alteța Sa Regală Principele Radu, alături de ministrul Apărării Naționale, dl Vasile Dîncu, s-a întâlnit înainte de ceremonie cu reprezentanții Olandei, Alteța Sa Regală Principesa Margriet și prim-ministrul Mark Rutte, cu reprezentantul SUA, ministrul Transporturilor Pete Buttigieg, precum și cu Alteța Sa Regală Principele Harry al Marii Britanii, Duce de Sussex.

Gala de deschidere a reunit sute de participanți și echipele Invictus din cele 20 de țări au fost întâmpinate cu ovații. Toți cei prezenți au aplaudat curajul, forța de a trece peste orice obstacol fizic sau psihic, caracterul și hotărârea de a lupta pentru propria viață și pentru propria familie.

Duminică este prima zi a probelor sportive, iar concurenții vor evolua la atletism, tir cu arcul și volei.