Forum economic la Chișinău, sub auspiciile Familiei Regale

22 feb. 2023

În numele Majestății Sale Custodele Coroanei, în zilele de 21 și 22 februarie 2023, Alteța Sa Regală Principele Consort a efectuat o vizită în Republica Moldova.

A fost a doua vizită externă a Familiei Regale în anul 2023, după participarea Principelui Consort în Grecia, la funeraliile regale de la Atena (ianuarie).

Este, de asemenea, a 18-a vizită a Familiei Regale în Republica Moldova. În această vizită, Principele Radu este însoțit de doamna Felicia Duță, directorul executiv al Asociației Casa Majestății Sale, și de domnul Radu Ghină, directorul Fundației Colecția Regală.

Principele Consort a fost întâmpinat la Aeroportul Internațional din Chișinău de domnul Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova.

În cursul după-amiezii de marți, 21 februarie, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu domnul Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova. Au fost discutate acțiunile Familiei Regale din anul curent pentru sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova, o parte dintre ele realizate în cooperare cu Legislativul moldovean.

Miercuri, 22 februarie, în cursul dimineții, Principele Consort a participat, alături de Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Dorin Recean, și de Președintele Parlamentului, domnul Igor Grosu, la deschiderea Forumului Economic Investiții Dezvoltare Integrare Europeană, organizat sub auspiciile Familiei Regale a României. AGERPRES

La forum, care are loc în zilele de 22 și 23 februarie 2023, iau parte peste 200 de reprezentanți de companii românești, moldovene și străine, interesați de colaborarea economică cu Moldova. Jumătate din companiile reprezentate vin din străinătate, cu precădere din Germania, Polonia și Italia. Din România sunt prezenți la forum reprezentanți ai unor companii și ai autorităților locale din Iași, Cluj, Brașov, Ploiești și București.

La deschiderea forumului au luat cuvântul președintele Parlamentului, prim-ministrul, Principele Radu, viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, reprezentantul Guvernului României, ministrul Mircea Abrudean, reprezentanți ai mediului de afaceri moldovean, ai Parlamentului României, ai Guvernului României, ai ambasadei României la Chișinău și ai autorităților politice poloneze.

În cursul după-amiezii, Principele Consort s-a reîntors la lucrările forumului, găzduite de Digital Park, și a luat parte la sesiunea dedicată învățământului universitar moldovean, în prezența rectorilor Universității de Stat, ai Universității Tehnice și ai Academiei de Studii Economice.

Tot miercuri, Alteța Sa Regală a întâlnit, la sediul Guvernului Republicii Moldova pe Prim-ministrul Dorin Recean. Au fost discutate acțiunile Familiei Regale din anul 2023, în capitale ale Uniunii Europene, pentru sprijinirea aderării Republicii Moldova la UE. De asemenea, au fost evocate proiecte ale Familiei Regale în țară și în Republica Moldova, pentru consolidarea cooperării economice, a educației, a unor proiecte sociale și culturale.

La Forumul Economic de la Digital Park Chișinău

La sediul Guvernului Republicii Moldova