Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic, 2024

28 iun. 2024

Vineri, 28 iunie 2024, Alteța Sa Regală Principele Radu a găzduit la Palatul Elisabeta ceremonia de premiere a organizatorilor și susținătorilor Festivalului Internațional de Teatru Grand Prix Nova 2024.

Festivalul, ajuns la a XII-a ediție, s-a desfășurat la București între zilele de 23-28 iunie, bucurându-se încă din anul 2013 de Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.

Festivalul-concurs de producţii radiofonice din întreaga lume Grand Prix Nova consolidează cu fiecare nouă ediție statutul Societății Române de Radiodifuziune, ca reper pentru profesioniştii radio din Europa și din întreaga lume.

Anul acesta, au concurat în festival societăți naționale radio din Polonia, Cehia, Regatul Unit, Belgia, Elveția, Franța, Croația, România, Serbia și Estonia.

Radio România a fost fondat prin decretul RegeluI Ferdinand I în anul 1926 și a emis prima emisiune în anul 1928, în timpul primei domnii a Regelui Mihai. În anul 2013, Societatea Română de Radiodifuziune a fost distinsă de Regele Mihai cu Decorația regală Nihil Sine Deo.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale