Custodele Coroanei la Spitalul Pediatric Bambino Gesù și la Comunitatea Sant’Egidio

11 nov. 2022

Joi, 10 noiembrie 2022, în cursul după-amiezii, în a doua parte a vizitei la Sfântul Scaun, Custodele Coroanei a vizitat Spitalul Pediatric Bambino Gesù. La vizită au luat parte dna Adina Lovin, Însărcinat cu Afaceri ad interim al Ambasadei României, ES dl Andrew Popper și dl Traian Sârcă, precum și dl Iulian Bobîrnea, vicepreședinte al Crucii Roșii Române.

Majestatea Sa a fost întâmpinată de doamna Mariella Enoc, președintele spitalului, iar apoi a vizitat secțiile unde sunt spitalizați copii români cu afecțiuni grave.

În continuare, în fosta clădire a spitalului San Gallicano, administrată actualmente de Comunitatea Sant’Egidio, Custodele Coroanei a vizitat centrul de primire a unor femei refugiate din Ucraina și un centru de vaccinare anti-Covid destinat persoanelor defavorizate (străini fără documente de rezidență sau persoane fără adăpost).

Pe durata vizitei, delegația a fost însoțită de domnul Cesare Giacomo Zucconi, secretar general, de prof. Daniela Pompei, vicepreședinte al Comunității din Sant’Egidio, responsabilă cu proiectele în favoarea migranților și de prof. Paolo Impagliazzo. AGERPRES