Corul Regal și Camerata Regală

24 feb. 2021

Ansamblul cameral de Tineret – Corul Regal și ansamblul orchestral-simfonic Camerata Regală își desfășoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principelui Radu.

Corul Regal este un ansamblu cameral format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, studenţi și absolvenți ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Corul Regal are ca scop principal promovarea muzicii culte româneşti, atât prin abordarea creaţiei compozitorilor consacraţi, cât şi prin prezentarea în primă audiţie a lucrărilor muzicale contemporane. De asemenea, acesta susţine şi repertorii variate ce cuprind lucrări din întreaga istorie a muzicii universale.

Corul Regal a reușit să se remarce în viața muzicală românească, formând, peste 300 de tineri muzicieni, care au participat la peste 80 de apariții publice în țară și străinătate.

Camerata Regală a fost înființată pe 13 decembrie 2009 și este o prezență constantă în Festivalul Internațional George Enescu. La 1 Decembrie 2019, Camerata Regală a reprezentat România la Liège – Belgia, în cadrul Festivalului Internațional de Arta Europalia, printr-un concert extraordinar, prilejuit de Ziua Națională a României. Intitulat „Rapsodiile Române” (Rhapsodies roumaines), concertul a oferit ocazia celor prezenți să se reîntâlnească cu creațiile unora dintre cei mai importanți compozitori români.

Prospețime, fantezie fără limite, culori diverse și o extremă versalitate, acestea sunt calitățile pe care muzicienii care alcătuiesc Camerata Regală le-au dobândit în anii de când au înființat ansamblul. Însuflețiți de cel mai autentic entuziasm pentru muzică, instrumentiști de cel mai înalt nivel s-au reunit pentru a forma un ansamblu cameral de excelență.