Copii români atinși de boala Duchenne, la Palatul Elisabeta

08 sept. 2023

Joi, 7 septembrie 2023, la Palatul Elisabeta, a avut loc seara dedicată cunoașterii și înțelegerii de către societate a Distrofiei Musculare Duchenne, una dintre maladiile rare care afectează grav viața semenilor noștri, în special a copiilor. HISTOIRES ROYALES

Copiii și părinții lor au făcut turul Palatului Elisabeta și au fost întâmpinați de către Alteța Sa Regală Principesa Sofia în grădină, unde au vizitat împreună o frumoasă expoziție de fotografie.

Copii români atinși de această boală au trecut pragul Palatului alături de părinții lor, de medici și fizioterapeuți, care se ocupă de tratamentul lor. Seara a fost organizată cu sprijinul Asociației DMD Care din România, reprezentată de domnul director Adrian Croitoru.

Alianța Națională pentru Boli Rare din România se află din anul 2017 sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale.

De Ziua Mondială a conștientizării Duchenne (World Duchenne Awareness Day), asociația românească vizitează diverse instituții publice și seara iluminează în roșu clădiri semnificative ale Bucureștiului.

În aceeași seară, Palatul Elisabeta, Palatul Cotroceni, Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Sky Tower, Turnul de Comunicații al Serviciului de Telecomunicații Speciale și fântânile arteziene din Piața Unirii au fost iluminate în roșu.


©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale