Concursul Național pentru Muzică de Fanfară Iosif Ivanovici, 2023

24 mai 2023

Gala premiilor celei de-a XVII-a ediții a Concursului Național de Creație pentru Muzică de Fanfară ,,Iosif Ivanovici’’ s-a desfășurat la Cercul Militar Național marți, 23 mai 2023, în prezența Alteței Sale Regale Principele Consort.

Familia Regală a României sprijină Concursul Național de Creație pentru Muzică de Fanfară ,,Iosif Ivanovici’’ încă de la înființare, precum și activitatea valoroasă a Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale, un serviciu din cadrul Armatei României strâns legat de Familia Regală, din vremea Principelui Carol I și până astăzi.

Concertul de gală a fost susținut de orchestra Muzicii Reprezentative a MApN, sub conducerea muzicală a colonelului Aurel Gheorghiță. A fost intonat Imnul Regal, compus de Eduard Hübsch. În numele Majestății Sale Custodele Coroanei, Principele Radu s-a adresat participanților la gală și a felicitat pe muzicienii câștigători.

Printre piesele interpretate în concert s-au numărat Telefon galop de Iosif Ivanovici și o suită de piese din muzica de operă.

Alteța Sa Regală a înmânat Marele Premiu al concursului, precum și Premiul I la secțiunea compoziție

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale