Concursul Național „Iosif Ivanovici”, ediția a XVI-a

19 mai 2022

Miercuri, 18 mai 2022, în Sala Mare a Ateneului Român a avut loc gala premiilor celei de-a XVI-a ediții a Concursului Național de Creație pentru Muzici Militare ,,Iosif Ivanovici’’.

În numele Casei Majestății Sale Custodele Coroanei, domnul Ion Tucă, Șeful Administrației Proprietăților Regale, a înmânat Marele Premiu al concursului, precum și premiile de la secțiunea Compoziție.

Concertul de gală a fost susținut de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, sub conducerea muzicală a colonelului Aurel Gheorghiță.

Printre piesele interpretate în concert s-au numărat Valurile Dunării și Marșul Carol de Iosif Ivanovici, Imnul Regal al României de Eduard Hübsch, dar și lucrări clasice din muzica de operă.

Familia Regală a României sprijină Concursului Național de Creație pentru Muzici Militare ,,Iosif Ivanovici’’ încă de la înființare, precum și Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, un serviciu din cadrul Ministerului Apărării Naționale strâns legat în istoria modernă și contemporană de Familia Regală a României.

Fotografii de Daniel Angelescu ©Casa Majestății Sale