Concertul regal de la Ateneul Român, 25 octombrie 2022

26 oct. 2022

În seara de marți, 25 octombrie 2022, la Ateneul Român, a avut loc al XIII-lea concert regal organizat de Fundația Regală Margareta a României, continuând tradiția regală de susținere și promovare a culturii naționale și a talentul românesc.

Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Consort, însoțiți de Principesa Sofia, au asistat la concert și au vizitat expoziția din foaierul Ateneului, unde au fost expuse lucrările tinerilor artiști plastici, bursieri ai programului “Tinere Talente“.

Început în anul 2008, șirul concertelor a avut o remarcabilă constanță, desfășurându-se mereu la Ateneul Român, mereu de ziua de naștere a Regelui Mihai și mereu în scopul de a sprijini bursierii programului “Tinere Talente”.

Anul acesta, Concertul Regal Caritabil a adus pe scena Ateneului Român muzicieni de valoare din noua generație, foști bursieri ai fundației, care au cunoscut între timp succesul pe alte scene ale lumii: violoncelistul Andrei Ioniță, soprana Diana Alexe și tenorul George Vîrban. Alături de ei a evoluat cu talent și măiestrie Orchestra New Hope, dirjată de David Crescenzi.

Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România. Fondurile strânse în urma evenimentului vor sprijini programul “Tinere Talente” prin care Fundația oferă burse de studiu celor mai talentați tineri artiști români, aflați în situații materiale dificile.