Concertul regal caritabil 2023, la Ateneul Român

26 oct. 2023

Astăzi s-au împlinit o sută doi ani de la nașterea, la 25 octombrie 1921, la Castelul Foișor, a Regelui Mihai al României. Ateneul Român a găzduit, așadar, în seara de 25 octombrie 2023, al XIV-lea concert organizat de Fundația Regală Margareta a României, continuând tradiția regală de susținere și promovare a culturii naționale și a talentul românesc. AGERPRES

Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort, însoțiți de Altețele Lor Regale Principesa Elena și Principesa Sofia, au asistat la concert și au vizitat apoi expoziția din foaierul Ateneului, unde au fost prezentate lucrările tinerilor artiști plastici, bursieri ai programului “Tinere Talente“, care au beneficiat de o tabără de creație la Castelul Balcic, în cursul verii trecute. HISTOIRES ROYALES

La concert au luat parte membri a Comitetului Director, directorul executiv și membri ai colectivului, voluntari și susținători ai fundației, alături de reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române și ai Bisericii Romano-Catolice, ai Guvernului, ambasadori străini acreditați în România, oameni de afaceri, personalități ale societății civile, oameni de artă și un numeros public.

Început în anul 2008, șirul concertelor a avut o remarcabilă constanță, desfășurându-se mereu la Ateneul Român, mereu de ziua de naștere a Regelui Mihai și mereu în scopul de a sprijini bursierii programului “Tinere Talente”.

În acest an, Concertul Regal caritabil a fost susținut cu brio de tenorul loan Hotea și de mezzosoprana Martiniana Antonie, într-un spectacol-eveniment cu scopul nobil al strângerii de fonduri pentru bursele Programului Național Tinere Talente. Alături de ei, Orchestra Română de Tineret și dirijorul Gabriel Bebeșelea s-au bucurat de o entuziastă primire din partea publicului.

Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România. Fondurile strânse în urma evenimentului vor sprijini programul “Tinere Talente” prin care Fundația oferă burse de studiu celor mai talentați tineri artiști români, aflați în situații materiale dificile.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale