Comunități dunărene. Călărași (II)

29 iun. 2023

Miercuri, 28 iunie 2023, Custodele Coroanei a continuat vizita la Călărași.

La Primăria Municipiului, primarul Marius-Grigore Dulce și președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță au urat bun sosit Majestății Sale și Principesei Sofia. Au fost prezenți protopopul de Călărași, elevi olimpici, profesori și voluntari ai Crucii Roșii Călărași, precum și membri ai comunității rrome. Au fost prezentate 42 de proiecte de dezvoltare locală din domeniile educațional, turistic, economic și social. HISTOIRES ROYALES

Familia Regală a vizitat apoi fabrica de produse din carne Aldis. Companie cu desfacere națională și internațională, Aldis este o afacere care funcționează cu capital 100% românesc și sprijină sectorul economic local. Majestatea Sa și ASR au vizitat stațiile de prelucrare, feliere și ambalare a produselor. Au avut loc discuții despre dezvoltarea economică a afacerilor pe plan local și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii.

În după-amiza zilei, Custodele Coroanei și Principesa Sofia au vizitat Centrul de Zi pentru Persoanele cu Dizabilități. Familia Regală a fost întâmpinată de către un grup de copii, beneficiari ai programelor centrului, care au prezentat un moment artistic de dans. A fost făcut turul facilităților instituției și au avut loc discuții despre felul în care proiecte sociale sunt puse în practică în județul Călărași.

La Primăria Municipiului

La fabrica de produse din carne Aldis

La Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale