Comitetul de direcție al Crucii Roșii Române, aprilie 2023

13 apr. 2023

În ziua de 12 aprilie 2023 a avut loc o întrunire a Comitetului de Direcție al Societății Naționale de Cruce Roșie. Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a prezidat întâlnirea.

La reuniune au luat parte membrii Comitetului de Direcție, vicepreședinți ai societății și președinții unora dintre filialele organizației.

Fondată în anul 1876, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a beneficiat de-a lungul anilor de patronajul Reginelor Elisabeta, Maria și Elena. Reginele, ca și organizația, au fost puternic implicate în Războiul de Independență și în cele două Războaie Mondiale, scriind o pagină importantă, de eroism, umanitate, patriotism și rezistență, în cele mai dificile momente ale istoriei moderne.

În zilele noastre, Majestatea Sa continuă tradiția de aproape un secol și jumătate, fiind aleasă președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie în anii 2015 și 2019. Totodată, începând din anul 2019, prin decizia Adunării Generale, Crucea Roșie Română este plasată sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei.