Cadouri de Crăciun la Palatul Elisabeta

18 dec. 2022

Tradiția de a oferi cadouri de Crăciun angajaților Casei Majestății Sale își are rădăcinile în anul 1866, când Principele Suveran Carol I a oferit primele daruri personalului Casei Civile și Casei Militare. Ulterior, timp de aproape cinci decenii, Regele Carol I și Regina Elisabeta au răsplătit munca, onestitatea, ambiția și devotamentul de care angajații dădeau dovadă pe tot parcursul anului.

Tradiția a fost continuată de către Regele Ferdinand și Regina Maria, apoi de către Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai și Regina Ana, chiar și în anii de exil.

Din momentul în care Familia Regală a revenit în România, ceremonia are loc la Palatul Elisabeta, în luna decembrie, urmând, ca ulterior, ea să se repete la Castelul Săvârșin, în prezența angajaților de la Castel și ai Ocolului Silvic Regal.

Anul acesta, în data de 13 decembrie, au primit cadouri angajații Asociației Casa Majestății Sale și cei ai Administrației Proprietăților Regale, precum și colaboratori apropiați ai Palatului Elisabeta. Ceremonia s-a desfășurat în Sufrageria Mare a Palatului. Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au mulțumit tuturor angajaților și colaboratorilor pentru realizările frumoase ale anului 2022 și le-au urat un an 2023 mai bun, cu pace, inspirație și liniște sufletească.