Palatul Elisabeta
Palatul Elisabeta a fost în anii 2001-2017 reşedinţa oficială a Familiei Regale a României, prin atribuirea lui în folosința Regelui Mihai I, pe durata vieții. Începând din anul 2020, el este sediul Asociației Casa Majestății Sale, organizație de utilitate publică.
Este locul în care se desfășoară majoritatea evenimentelor şi întâlnirilor publice ale membrilor Familiei Regale. Palatul a găzduit din 2001 până în prezent sute de întâlniri cu reprezentanţi ai vieţii politice, culturale, economice, diplomatice şi academice româneşti și din întreaga lume, zeci de înregistrări pentru radiouri şi televiziuni din întreaga ţară, seri dedicate diverselor regiuni, asociaţii sau proiecte şi vizitele unor membrii ai Familiilor Regale din Europa.
Construit iniţial ca reşedinţă particulară pentru Principesa Elisabeta a României, fiica cea mai mare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, Palatul Elisabeta nu a avut această destinaţie decât între anii 1937-1944. După 23 august 1944, Regele Mihai a folosit palatul până în decembrie 1947, pentru a reveni apoi în 2001 în această clădire.
Arhitectura Palatului Elisabeta îmbină stilul maur cu cel brâncovenesc, făcându-l unic între palatele Bucureştiului. Tânărul arhitect Corneliu Marcu a reuşit să ridice Palatul în doar un an, pe un teren al Parcului Herăstrău.
Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu desfășoară aici o mare parte din activitățile publice anuale. Evenimente regale au loc, de asemenea, la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și în Trenul Regal.