Vizita la Braila, Tulcea, Slobozia, februarie 2004

23 feb. 2004

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa – 23 februarie 2004
AS Principele Radu in vizita la Braila, Tulcea, Slobozia (18-20 februarie 2004)

Vizita AS Principelui Radu la Braila, 18 februarie 2004


Principele Radu a fost primit la Consiliul judetean de reprezentantii autoritatilor locale: Prefectura, Consiliu si Primarie.

Alteta Sa a lansat, apoi, la libraria Mihai Eminescu volumul de memorii Sapte, la lansare participand un public numeros, dar si reprezentantii presei.

A urmat o vizita la sediul administrativ al Zonei Libere Braila, unde a fost prezent si directorul administratiei portuare. Principele Radu a fost primit apoi de ofiterii Unitatii Militare 01481, unitate de artilerie si rachete, care au facut un tablou general al activitatilor pe care inca le desfasoara si au descris modalitatile de restructurare a unitatii in viitorul apropiat.

Profesorii Facultatii de inginerie ai Universitatii Dunarea de Jos au fost apoi gazdele Altetei Sale.
Vizita la Biserica greaca Buna Vestire a fost ultimul punct al prezentei Altetei Sale in aceasta zi de 19, la Braila.

Vizita AS Principele Radu la Tulcea, 19 februarie 2004


Lansarea volumului Sapte la Biblioteca judeteana din municipiul Tulcea a permis prezenta in aceeasi sala a cititorilor fideli ai bibliotecii, a elevilor si profesorilor tulceni interesati de eveniment si a presei locale.

Dupa lansarea cartii, Principele Radu a vizitat compania Plastex, fosta companie de stat, acum privatizata.

Alteta Sa s-a intalnit apoi cu prefectul judetului Tulcea.

Principele a vizitat Catedrala Sfantul Nicolae, unde a fost intampinat de preotul paroh si alti cativa slujitori ai Bisericii, cat si de un cor al studentilor teologi care studiaza la seminarul teologic din municipiul dobrogean.

Reprezentantul Special al Guvernului a fost primit de elevii colegiului national Spiru C. Haret. Alteta Sa a avut un dialogat mai bine de o ora cu tinerii tulceni, dupa care a facut o scurta vizita prin cladirea colegiului, insotit de director si de cadrele didactice.

Alteta Sa si-a incheiat vizita pe un vas ce apartine Ministerului Apararii Nationale, pe care isi desfasoara o parte a activitatii Unitatea de marina fluviala din Tulcea.

Vizita AS Principele Radu la Slobozia, 20 februarie 2004Principele Radu s-a intalnit la prefectura judetului cu subprefectul, vice-presedintele Consiliului Judetean si doi deputati de Ialomita.

Alteta Sa si-a incheiat vizita pe un vas ce apartine Ministerului Apararii Nationale, pe care isi desfasoara o parte a activitatii Unitatea de marina fluviala din Tulcea.

Ca in fiecare municipiu vizitat, si aici Alteta Sa a lansat volumul Sapte, la libraria Diverta, pe care l-a deschis cititorilor prin cuvintele rostite in prezentarea lui, iar apoi a raspuns intrebarilor venite din partea presei, prezenta la eveniment.

In incheiere, Alteta Sa a vizitat Colegiul National Mihai Viteazu, unde, dupa un dialog cu elevii, i-a invitat impreuna cu dascalii lor la Palatul Elisabeta, la o data ce urmeaza a fi stabilita in luna urmatoare