Vizită regală în Germania, septembrie 2008

09 sept. 2008

In perioada 5 – 10 septembrie, Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei, Reprezentant Special al Guvernului, se afla intr-o vizita oficiala in Germania.

Astazi, 9 septembrie 2008 Altetele Lor Regale l-au intalnit pe primarul orasului Stuttgart, domnul Wolffgang Schuster si au discutat despre posibile proiecte comune ale oraselor mici din landul german Baden Wuerttemberg si localitati similare din Romania. Principele Radu a multumit pentru sprijinul acordat de autoritati comunitatii romanesti din Stuttgart. Primarul orasului a vorbit despre un proiect prin care functionari din orasele mici din landul Baden Wuerttemberg sa aiba un schimb de experienta cu functionarii publici din orasele mici din Romania public administrative traineership.

/ / /

Ieri, 8 septembrie 2008 Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei a vizitat Akademie Schloss Solitude, apoi a participat, la sediul L-Bank, la conferinta Calificare profesionala in Romania. La intalnire au fost prezenti Consulul Onorific al Romaniei, dl. Manfred Schmitz-Keizer, Directorul Camerei de Comert Romano-Germane, dl. Marko Walde si Reprezentantul special al landului pentru Europa de Est, dl. Heinz Kalberer.

Principele Radu a vorbit despre nevoia de dezvoltare a invatamantului vocational in Romania si a invitat pe organizatori la Palatul Elisabeta pentru o intalnire cu delegatii ale Sibiului, Brasovului si Timisului pentru dezvoltarea unor proiecte comune.

/ / /

Sambata, 06 septembrie 2008 la Castelul Hohenzollern, castelul Familiei Regale a Prusiei, aflat langa Hechingen, la invitatia Altetei Sale Regale Principelui Georg Friedrich, Altetele Lor Regale au asistat in cursul serii la gala Fundatiei Principesa Kira a Prusiei, dedicata unor proiecte privind tineri din Israel si Palestina. La concert au mai participat membri ai Familiei Regale a Prusiei si Familiei Regale de Baden, diplomati, persoane din mediul politic, cultural si religios din Germania.

Duminica, 7 septembrie 2008 Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu al Romaniei au participat la Stuttgart, la Liturghia de Duminica, in Parohia Ortodoxa Romana Nasterea Domnului. La slujba au fost prezenti peste 200 de romani. Principele Radu s-a adresat comunitatii romanesti prezente.

/ / /

Astazi Altetele Lor Regale vor vizita muzeul Mercedes Benz, in Stuttgart.

Vizita oficiala se va incheia cu o intalnire privata la Palatul Altshausen, la invitatia Altetei Sale Regale Carl Herzog de Wurttemberg si a Altetei Sale Regale Diane Ducesa de Wurttemberg.

/ /