Gala UNITER 2004

05 apr. 2004

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa – 5 aprilie 2004
ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu la Gala 2004 a Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) (5 aprilie 2004)


Astazi, 5 aprilie, la ora 20, ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu au participat la Gala 2004 a Uniunii Teatrale din Romania (UNITER). in sala mare a Teatrului National din Bucuresti, in fata unui numeros public, ASR Principesa Margareta a inmanat premiul pentru cea mai buna piesa a anului 2003. Cu aceasta ocazie, Alteta Sa Regala a spus:

Bun gasit din nou.

Este o sarbatoare, pentru mine, de fiecare data cand sunt in mijlocul vostru. Sunt mandra ca, de mai bine de un deceniu, ne-am intalnit, in fiecare an, la sarbatoarea teatrului romanesc. Continuitatea valorilor societatii romanesti este unul din caratele istoriei Romaniei. Ca in fiecare an, va aduc tuturor salutul tatalui meu, Regele Mihai.

Romania este astazi o tara NATO, iar aceasta este meritul intregii societati romanesti. Dar cultura noastra este euro-atlantica, inca de la nastere. In vreme ce Tarile Romane erau strajerii Europei, la Londra se tiparea, in anii 1700, in limba engleza, una din scrierile lui Dimitrie Cantemir, principe si scriitor roman.

Cand am venit aici, pentru prima oara, acum 14 ani, stiam prea putin despre talentul, flacara din sufletele voastre, despre mandria si exasperarea de a fi artist dramatic roman. Astazi consider cei 14 ani petrecuti alaturi de voi, ca unul din darurile pe care mi le-a oferit Tara mea.

Va rog sa contati, in continuare, pe solidaritatea si admiratia noastra.

Cea mai buna piesa a anului 2003 este: Alegerea lui Alexandru Sutto, de Dumitru Crudu.