Agenda Familiei Regale a Romaniei – decembrie

26 nov. 2001

Duminica 25 noiembrie Castelul Regal de la Savarsin a gazduit un recital de poezie al premiantilor concursului literar Aron Cotrus, organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania – filiala Arad in colaborare cu Casa de Cultura a Municipiului Arad si cu Primaria localitatii Savarsin. La concurs au luat parte treizeci de scriitori din judetele Arad, Timis si Hunedoara.

Vineri 7 decembrie Majestatile Lor Regele Mihai I si Regina Ana, impreuna cu A.S.R. Principesa Margareta si A.S. Principele Radu de Hohenzollern-Veringen vor participa la gala de binefacere organizata de fundatia Principesa Margareta a Romaniei din Belgia la sala de expozitii Axel Vervoordt – Kanaal, langa Anvers. Maestrul de ceremonii al serii va fi publicistul Stéphane Bern. Vor lua parte personalitati ale vietii politice, sociale si culturale belgiene, reprezentanti ai corpului diplomatic si membri ai comunitatii romanesti din Belgia. Va participa ambasadorul Romaniei la Bruxelles. Gala are ca obiect colectarea de fonduri destinate proiectului special pentru copiii aflati in dificultate.

Sub inaltul patronaj si in prezenta Majestatilor Lor Regele si Regina, va avea loc la Paris, in seara de luni 10 decembrie, la Espace Cardin de pe Champs Elysées, gala anuala organizata de fundatia Principesa Margareta a Romaniei si de MCD Promotion. Vor lua parte A.S.R. Principesa Margareta si A.S. Principele Radu.  Programul serii va include La Petite Messe Solenelle de Rossini, in interpretarea ansamblului vocal Michel Piquemal, in frunte cu soprana Françoise Polet.  Au fost invitati, ca in fiecare an, Frédéric Mitterrand, Fanny Ardant, Pierre Cardin si alte personalitati din lumea financiara, politica, economica, sociala si culturala franceza, precum si membri ai comunitatii romanesti din Franta. Va lua parte ambasadorul Romaniei la Paris. Scopul galei este de a aduna fonduri pentru copiii din Romania.

In prezenta A.S.R. Principesa Margareta, A.S. Principele Radu de Hohenzollern Veringen a sustinut, luni 26 noiembrie la Vevey, conferinta Eugen Ionescu, un roman la Paris sau Franta si Romania. Aceeasi conferinta este programata joi 6 decembrie, la Bruxelles.

Regele Mihai I si Regina Ana vor sosi la Savarsin pe 16 decembrie, unde vor petrece sfintele sarbatori de Craciun si de Anul Nou. Alaturi de Majestatile Lor vor fi A.S.R. Principesa Margareta, A.S. Principele Radu, A.S.R. Principesa Elena impreuna cu sotul, Dl Alexander Nixon, si copiii ei, Nicolae si Elisabeta Karina. 

In ziua de 19 decembrie, Regele si Familia Regala vor lua parte la Timisoara, in sala Teatrului si a Operei Romane, la lansarea volumului Mihai al Romaniei, editat de Humanitas. Aceeasi lansare va avea loc si la Arad, in sala teatrului, in ziua de 20 decembrie.

Familia Regala va primi la castel grupuri de copii colindatori din Savarsin, din satele vecine si din toate colturile tarii. 

In zilele de 12 si 13 ianuarie 2002, Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana, insotite de A.S.R. Principesa Margareta si A.S. Principele Radu de Hohenzollern-Veringen vor merge la Sofia, la invitatia Primului Ministru al Bulgariei, Majestatea Sa Regele Simeon al II-lea.