Vizita la Londra si Oxford, septembrie 2012

15 sept. 2012

In zilele de 12-14 septembrie 2012, Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei a efectuat o vizita in Anglia, la Londra si Oxford. A fost a saptea vizita externa a Familiei Regale a Romaniei in anul 2012.

Joi, 13 septembrie, seara, Principele Radu a participat, la Trinity College, la deschiderea celei de-a treia conferinte organizata la Oxford de catre Fundatia Berendel. Conferintele au caracter international si se desfasoara anual. Conferinta anului 2012 a fost organizata de catre Fundatia Berendel, Institutul Cantemir de la Universitatea Oxford si University of Leicester’s Centre for Medical Humanities.

Conferinta a avut ca tema “Mapping Humans. From Body to Cosmos” si s-a extins pe durata a trei zile, de joi 13 pana sambata 15 septembrie.

Cu ocazia sesiunii de deschidere a conferintei Alteta Sa Regala a inmanat “Premiul Cantemir 2012″. Este al treilea premiu, dupa cele din anii 2010 si 2011, oferit unei publicatii stiintifice de prestigiu mondial.

Vineri, 14 septembrie, Principele Radu a participat la prima parte a lucrarilor conferintei, dedicata temei “Bodies in Spaces (Heavenly, Mental, Earthly)”.