Vizita in Regatul Thailandei, martie 2004

12 mart. 2004

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa12 martie 2004
Vizita Principelui Radu in Regatul Thailandei

Astazi s-a incheiat vizita in Regatul Thailandei a AS Principelui Radu de Hohenzollern-Veringen, 8 – 12 martie 2004

La sediul Parlamentului Regatului Thailandei, AS Principele Radu a fost primit de catre Excelenta Sa Dl Uthai Pimchaichon, presedintele Camerei Reprezentantilor. In cursul aceleiasi zile, Principele a fost primit de catre Excelenta Sa Dl Sahas Pindhusenee, presedinte in exercitiu al Senatului.

Principele Radu a avut intalniri cu ES Dl Wattana Muangsug, ministrul Comertului, ES Dl Sora-at Klinpratoom, ministrul Dezvoltarii Sociale, ES Dl Sontaya Khunplome, ministrul Turismului si Sportului, ES Dl Weerasak Kowsurat, vice-ministrul Culturii si ES Dl Ambasador Dr Pracha Guna-Kassem, consilier al ministrului de Externe.

Principele Radu s-a intalnit cu comandantul Universitatii Nationale de Aparare, dl general Ronachuck Swasdikiat, precum si cu comandantul, profesorii si cursantii Colegiului National de Aparare, cu care a purtat un dialog pe teme de aparare si securitate internationala.
Principele a tinut conferinta: Romania, My Country, la Centrul pentru Studii Europene de la Universitatea Chulalongkorn (130.000 de studenti), in prezenta unor membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bangkok, profesori, specialisti in studii europene, studenti si ziaristi. A fost prezent ambasadorul Romaniei la Bangkok, ES Dl Cristian Teodorescu, precum si diplomati ai ambasadei Romaniei.

AS Principele Radu a participat la un pranz oferit de Rotary Club din Bangkok, la care au luat parte oameni de afaceri. De asemenea, la resedinta ambasadorului Romaniei, Principele a luat parte la un pranz cu oameni de afaceri tailandezi, din cadrul organizatiei Thai-Romania Business Council. In ambele ocazii, Alteta Sa a dialogat cu participantii la intalnire, invitandu-i sa investeasca in Romania.

Principele Radu s-a intalnit cu ES Dr Kantathi Suphamongkhon, Thai Trade Reprezentantive, precum si cu presedintele colegiului director al organizatiei economice Board of Trade, Dr Ajva Taulananda.

Principele Radu a vizitat, in incinta Palatului Regal Chitralada, proiectele regale de dezvoltare durabila din domeniul agriculturii, alimentatiei si al produselor ecologice, proiecte initiate, acum patruzeci de ani, de catre Suveranii thailandezi.

In incheierea vizitei in Regatul Thailandei, Reprezentantul Special a luat parte la o receptie gazduita de Ambasada Romaniei, cu participarea membrilor asociatiei Joint Thailand-Romania Business Council