Vizită regală la Londra, iunie 2013

10 iun. 2013

In perioada 4-7 iunie 2013, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare si Principele Radu ai Romaniei au efectuat o vizita de 4 zile la Londra.

Marti, 4 iunie 2013 Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare si Principele Radu s-au intalnit  la Clarence House, cu Alteta Sa Regala Principele de Wales.

De Ziua Mondiala a Mediului Inconjurator, miercuri, 5 iunie, Altetele Lor Regale au participa la premiera filmului „Wild Carpathia 2”, realizat de Travel Channel si European Nature Trust. Evenimentul are loc la sediul Academiei Britanice pentru Artele Filmului si Televiziunii (BAFTA), in Piccadily, Londra. Premiera a fost insotita de o expozitie a renumitului artist fotograf Max Milligan si de un concert de muzica al solistului roman Grigore Lese.

Vineri, 7 iunie, Principesa Mostenitoare si Principele Radu au fost invitati de onoare la Royal Albert Hall pentru a participa la un concert extraordinar Beethoven sustinut de Royal Philharmonic Orchestra si solista romanca Alexandra Dariescu. Seara a cuprins doua dintre cele mai valoroase lucrari beethoveniene: Concertul nr. 5 pentru pian si orchestra si Simfonia a IX-a. Dirijor a fost Andrew Greenwood.

Altetele Lor Regale au participa, dupa concert, la lansarea ultimului disc cu muzica clasica al eminentei pianiste romance, nascuta la Iasi. Alexandra Dariescu a absolvit conservatorul in Regatul Unit, in anul 2008 si, in cei cinci ani care au urmat a cantat pe mari scene ale lumii, printre care Carnegie Hall la New York.

In cadrul vizitei in Anglia, Principesa Margareta si Principele Radu au petrecut o zi la Windsor. De asemenea, au avut intalniri cu personalitati legate de activitatea Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei si a Casei Regale.