Familia Regală la Londra, martie 2014

05 mart. 2014

Marți, 5 martie 2014, au avut loc primele două evenimente oficiale din cadrul vizitei Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României la Londra. Cele două evenimente au avut ca temă comună caracterul tradiţional, înaltul rafinament al participanţilor dar şi raportarea permanentă la temele şi subiectele importante ale prezentului.

La ora 17:30  la Capela Reginei – Savoy (Queen’s Chapel of the Savoy), care este şi Capela oficială a Ordinului Regal Victorian, a avut loc un serviciu religios dedicat Familiei Regale a României. Prin cuprinsul său, slujba a fost una de mulţumire pentru binecuvântările aduse de prezenţa Coroanei atât în România, cât şi în Marea Britanie, şi de rugăciune pentru continuitatea acţiunii pozitive a acesteia. Slujba a fost începută de Imnul Regal al României şi cel al Marii Britanii.

La ceremonie au participat reprezentaţi ai comunităţii româneşti de la Londra, dar şi foarte mulţi membri ai elitei culturale, politice şi economice londoneze, care au venit pentru a arăta ataşamentul lor faţă de România.

În continuarea serii a avut loc un dineu formal la Clubul Brooks din St James’s Street, al treilea club privat din Londra ca vechime, aniversând anul acesta două secole şi jumătate de la înfiinţare. Dineul a fost organizat de Sir Gavyn Arthur, al 675-lea Lord Primar al Londrei, judecător la Înalta Curte a Regatului Unit, şi un foarte influent membru al înaltei societăţi londoneze, prieten al României. El a fost, în ultimii ani, gazda unor importante evenimente la Londra, dedicate întăririi relaţiilor economice, sociale şi culturale dintre cele două ţări, dar şi oaspetele de seamă al Palatului Elisabeta.

Vizita Altețelor Lor Regale va continua cu întrevederea cu Lordul Primar precum și cu Fundația Principesa Margareta a României.