Vizita la Brasov si Buzau, ianuarie 2004

31 ian. 2004

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa – 31 ianuarie 2004
A.S. Principele Radu de Hohenzollern-Veringen la Brasov si Buzau, 29-30 ianuarie 2004

Joi 29 ianuarie, Alteta Sa Principele Radu s-a aflat in vizita in municipiul Brasov. Alteta Sa si-a inceput vizita la Centrul Regional pentru Managementul Resurselor de Aparare, institutie ce se ridica la standarde NATO, atat ca dotari cat si ca personal.

Principele a lansat apoi volumul memorial SAPTE, la libraria St.O. Iosif, in prezenta presei locale si a unui public numeros.

Alteta Sa a fost primit dupa aceea la Brigada 2 Vannatori de Munte, unitate cu o traditie respectabila in orasul de sub Tampa.

In incheierea vizitei, Principele a fost invitat al televiziunii locale Brasov, pentru care a inregistrat emisiunea Ora adevarului .

Vineri 30 ianuarie 2004, Alteta Sa Principele Radu s-a aflat la Buzau, unde si-a deschis vizita cu o intalnire cu elevii si profesorii Colegiului National Bogdan Petriceicu Hasdeu. Colegiul a fost fondat in anul 1867, de catre Carol I, pe atunci domnitorul Principatelor Unite.

A urmat lansarea volumului Sapte la Bibilioteca Judeteana Vasile Voiculescu, lansare la care au participat numerosi oameni de cultura buzoieni.

Dupa intalnirea cu prefectul, presedintele Consiliului Judetean si cei doi viceprimari ai Buzaului, Principele Radu a fost oaspetele generalului maior Cornel Paraniac, comandantul Comandamentului 2 Operational Intrunit. Principele Radu a participat la un briefing in sala comandamentului si s-a intalnit cu seful si ofiterii de stat major.