Vizita regala in Belgia si Marea Britanie, decembrie 2003

14 dec. 2003

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa – 14 decembrie 2003
Principesa Margareta si Principele Radu in Belgia si Marea Britanie, 6-14 decembrie 2003


Luni 8 decembrie, Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana, insotite de Altetele Lor Principesa Margareta si Principele Radu s-au inalnit, la Bruxelles, la Palatul Belvedere cu Majestatile Lor Regele Albert al II-lea si Regina Paola ai belgienilor.

La sediul Institututlui Regal Pentru Gestiunea Durabila a Resurselor Naturale si Promovarea Tehnologiilor Nepoluante, Principele Radu s-a intalnit cu ASR Principele Laurent al Belgiei si cu dl Jaques Wirtgen, directorul IRGT.

Implicat si interesat de problematica securitatii si a dezvoltarii durabile, Reprezentantul Special s-a intalnit cu baronul Bernard Snoy, reprezentant al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est.

Tot in acest cadru tematic a avut loc intalnirea dintre Principele Radu si ambasadorul Evan Galbraith, Reprezentantul pentru Europa al secretarului de Stat al Apararii al SUA pentru Europa.

La resedinta Excelentei Sale dlui Ambasador Ion Jinga, Majestatile Lor si Altetele Lor au avut o intalnire cu diplomatii ambasadei bilaterale, cu ES Dl Ambasador al Romaniei la NATO, Dl Bogdan Mazuru si cu dl profesor Petermann, de la Universitatea din Liege.

In cursul serii de 8 decembrie, Alteta Sa Principele Radu a sustinut o conferinta la Liege, in fata a peste doua sute de oameni de afaceri. Conferinta a fost organizata in colaborare cu revista Liege Magazine si clubul Domaine des Pres Fleuris.

La hotelul Conrad din Bruxelles, in prezenta Majestatilor Lor, a Altetelor Lor, a Ambasadorului Romaniei la Bruxelles si a numerosi participanti veniti din diferite orase europene, a avut loc Gala Fundatei Principesa Margareta a Romaniei. Evenimentul a reunit 425 de personalitati.

Un eveniment similar a avut loc in capitala Marii Britanii, unde Principesa Margareta Principele si Radu nu au mai fost insotiti de Majestatile Lor, Gala Fundatiei, ce avut loc la Caledonian Club bucurandu-se insa de acelasi succes ca si cele desfasurate anterior la Amsterdam, Paris, Lille si Bruxelles.

La studiourile BBC Londra, Alteta Sa Principele Radu a acordat doua interviuri, unul pentru sectia romana iar celalalt pentru emisiunea Europe Today a BBC World.

English Speaking Union a fost locul unde Reprezentantul Special al Guvernului a sustinut conferinta Europa din noi, in prezenta a peste o suta de invitati.

Altetele Lor au avut ocazia sa intalneasca numerosi reprezentanti ai Camerei Lorzilor si Comunelor, ai partidelor politice, precum si importanti oameni de afaceri.

In incheierea vizitei la Londra, AS Principele Radu a participat la slujba tinuta la Biserica Romaneasca de catre parintele Ioan Pufulete, unde au fost prezenti, ca in fiecare duminica, numerosi reprezentanti ai diasporei romanesti din Marea Britanie.