Vizita in Letonia, septembrie 2003

14 sept. 2003

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa – 14 septembrie 2003
Principele Radu in Republica Letonia, 11 – 13 septembrie 2003


Joi 11 septembrie, A.S. Principele Radu s-a intalnit, in cadru privat, cu Prim Ministrul Republicii Letonia, E.S. dl Einars Repse.

A.S. Principele Radu s-a intalnit, vineri 12 septembrie, cu Vice Prim ministrul Ainsars Slesers, cu care a discutat despre relatia economica dintre cele doua tari.

Alteta Sa a avut apoi o intalnire cu presedintele Parlamentului Estonian, E.S. doamna Ingrida Urdre si cu Directorul General al Camerei de Comert si Industrie, doamna Aina Biljona.

Componenta militara a relatiei bilaterale a fost discutata in timpul intrevederii cu Ministrul Apararii, dl Girts Valdis Kristovskis si cu generalul de brigada Raimonds Graube.

In cursul dupa-amiezii zilei de 12 septembrie, Alteta Sa a vizitat Consulatul Onorific al Romaniei la Riga, unde a acordat interviuri reprezentantilor mass-mediei letone.

Ziua s-a incheiat cu o intalnire cu Primarul General al Rigai, domnul Gundars Bojars, urmata de o receptie oferita de edilul leton tuturor primarilor capitalelor tarilor Uniunii Europene si ale tarilor candidate.

Prezenta in Republica Letonia a Principelui Radu s-a incheiat cu intalnirea cu directorul muzeului Rundale si vizitarea palatului cu acelasi nume.