Vizita la Geneva si Neuchatel, mai 2003

22 mai 2003

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila, Palatul Elisabeta, 18-22 mai 2003

ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu au luat parte, alaturi de Sophia Loren si Carlo Ponti, duminica 18 mai, la Geneva, la un concert de gala in beneficiul copiilor cu maladii cardiace, in prezenta oficialitatilor cantonale, a unor personalitati politice si culturale, precum si a unor oameni de afaceri. Concertul a fost sustinut de Orchestra Nationala a Rusiei, sub bagheta lui Carlo Ponti, jr. Principesa si Principele s-au aflat in comitetul de onoare al galei, alaturi de ES Boutros Boutros Ghali .

Aflat in vizita de lucru la Geneva, Reprezentantul Special a luat parte, luni 19 mai, alaturi de ministrul sanatatii si familiei, dna Daniela Bartos, la deschiderea celei de-a 56-a sesiuni a Adunarii Mondiale a Sanatatii, la Palatul Natiunilor Unite. In aceeasi zi, Principele Radu s-a intalnit cu doctor Andre Prost, directorul Departamentului Relatii cu Guvernele si cu sectorul privat din cadrul OMS.

In prezenta ambasadorului Romaniei pe langa Natiunile Unite, ES doamna Anda Filip, Principele Radu s-a intalnit cu ambasadorul Gerard Stoudmann, directorul Centrului pentru Politici de Securitate de la Geneva si a vizitat centrul. De asemenea, Principele Radu s-a intalnit cu domnul Brunson McKinley, directorul general al Organizatiei Mondiale a Migratiei.

In seara de marti 20 mai, Principele Radu a sustinut, la Universitatea din Neuchatel, conferinta intitulata vederi sud-est europene. A luat parte presedintele Marelui Consiliu al cantonului, rectorul universitatii si ambasadorul Romaniei la Berna, ES domnul Ioan Maxim. In aceeasi zi, Reprezentantul Special s-a intalnit cu comunitatea romaneasca din Neuchatel.

Miercuri 21 mai, Principele Radu a sustinut, in Aula Mare a Universitatii din Geneva, conferinta publica Geopolitica si diplomatie in centrul si sud-estul european. Au luat parte ASR Principesa Margareta a Romaniei, ES doamna ambasador Anda Filip, personalitati politice, culturale si financiare, corpul profesoral si studentii universitatii.

Joi 22 mai, Principele Radu a luat parte, la resedinta ambasadorului Romaniei, la o receptie reunind oameni de afaceri si reprezentanti ai mass-media din Elvetia. Reprezentantul Special si amabasadorul roman au prezentat celor prezenti cadrul investitional din tara noastra, invitand oamenii de afaceri si bancherii elvetieni sa investeasca in Romania.