Vizita la Lipova si la Arad, februarie 2003

10 feb. 2003

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa10 februarie 2003
Vizita AS Principele Radu de Hohenzollern-Veringen la Lipova si la Arad


Vizita in judetul Arad a inceput in orasul Lipova, la sediul Fundatiei National Democrat-Crestine, unde Principele Radu a inaugurat caravana radiologica pe care Fundatia a primit-o din Franta, prin grija Familiei Regale a Romaniei. Au luat parte primarul orasului Lipova si reprezentanti ai Prefecturii Arad.

La Arad, Subprefectul Judetului, Presedintele Consiliului Judetean si reprezentantii Departamentelor de Integrare Europeana din cele doua Institutii au fost gazdele AS Principelui Radu de Hohenzollern-Veringen la sediul Prefecturii Judetului. S-a vorbit despre contactele pe care Aradul le are cu regiuni din Europa – Lombardia, Westfalia, Trento, Padova, Campania, Euroregiunea de cooperare Dunare-Mures-Tisa, despre acordurile multilaterale ? Adunarea Regiunilor Europene, Conferinta Regiunilor Aero-Portuare, Organizatia Regiunilor Europene Viniviticole, Praxis, precum si despre legaturile cu spatiile mai indepartate ? insula HAI-Nan- China, de exemplu.

Universitatea Aurel Vlaicu. Rectorul Universitatii, doamna prof. univ. Lizica Mihut, impreuna cu cativa decani ai facultatilor acestei institutii au propus oaspetelui sa devina Senator de Onoare al Universitatii Aurel Vlaicu, disertatia ce urmeaza a fi sustinuta cu aceasta ocazie fiind una pe teme europene.

La intalnirea de la Camera de Comert si Industrie au participat presedintele Camerei de Comert, vice-primarul Bognar Levente precum si numerosi oameni de afaceri.

Universitatea de Vest Vasile Goldis . Dupa vizitarea spatiilor de invatamant, a laboratoarelor, a Centrului de Calcul, a bibliotecii si muzeului Universitatii, rectorul Aurel Ardelean i-a oferit Principelui Radu diploma de Excelenta a Universitatii Vasile Goldis si a transmis Majestatii Sale Regelui Mihai I invitatia de a deveni Doctor Honoris Causa al acestei institutii de invatamant.

In incheierea vizitei la Arad, Alteta Sa Principele Radu a vizitat Hala de Targuri si Expozitii, Compania Leoni Wiring Systems si ferma particualara Vladilact.