Vizita la Sibiu, iunie 2015

09 iun. 2015

Luni, 8 iunie 2015, Alteța Sa Regală Principele Radu al României a vizitat municipiul Sibiu.

În debutul vizitei, Alteța Sa Regală s-a aflat la Școala Gimnazială „Regele Ferdinand”. Cu acest prilej, Principele Radu a primit din partea domnului director Mihai Frâncu diploma de excelență „Regele Ferdinand” și o plachetă comemorativă cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea școlii. Alteța Sa Regală s-a întâlnit, apoi, cu elevii școlii, care au prezentat proiectele în care sunt implicați, precum și sceneta „Prințesa din Palat” scrisă de Regina Maria și expoziția de desene „Poveștile Reginei Maria”. În finalul vizitei, Principele Radu a plantat un stejar în fața școlii.

Alteța Sa Regală a vizitat, în continuare, Școala Gimnazială „Regina Maria”. Aici, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu elevii și cadrele didactice în sala de sport a școlii. Au luat cuvântul, alături de Alteța Sa Regală, domnul Ovidiu Ioan Sitterli, Prefectul Județului Sibiu, doamna director Laura Zotică, precum și domnul profesor Nicolae Salade. De asemenea, Principele Radu a plantat un mesteacăn în fața școlii.

Vizita Alteței Sale Regale a continuat la Colegiul Național „Octavian Goga”. Principele Radu a fost primit, aici, de către doamna director Laura Florentina Dumitru și a luat parte la o serie de activități organizate în sala de festivități a școlii. Principele Radu a plantat, în finalul vizitei, un tei în fața școlii.

Vizita în municipiul Sibiu s-a încheiat cu evenimentul de lansare a volumului „Regalitatea, astăzi” scris de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, apărut la Editura Curtea Veche.

Lansarea a avut loc la librăria Humanitas din centrul orașului și a fost moderată de jurnalistul Mihai Copăceanu. A luat cuvântul, alături de Alteța Sa Regală, domnul Sabin Luca, directorul general al Muzeului Național Brukenthal.

Evenimentul de lansare s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de Alteța Sa Regală.

 

{gallery(513)}