Vizită regală la Banca Națională, martie 2023

29 mart. 2023

Miercuri, 29 martie 2023, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au participat la lansarea monedelor jubiliare dedicate împlinirii a 100 de ani de la adoptarea Constituției din 1923, găzduită de Banca Națională a României. AGERPRES

Familia Regală a fost întâmpinată de domnul Mugur Isărescu, Guvernator al BNR, și domnul Eugen Nicolăescu, Viceguvernator al BNR, care i-au condus pe Majestatea Sa și pe Alteța Sa Regală către Sala de Marmură, unde Majestatea Sa a semnat în Cartea de Onoare. A urmat vizitarea expoziției deschise în holul Băncii Naționale, consacrată Legii Fundamentale a României Întregite.

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Radu au luat parte în continuare la lansarea monedelor cu caracter jubiliar dedicată împlinirii a 100 de ani de la adoptarea Constituției de la 1923, moment deschis de cuvântul Guvernatorului Mugur Isărescu.

A fost citit mesajul Președintelui României, Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis. Au urmat discursuri prezentate de către Prim-ministrul Guvernului, Excelența Sa domnul Nicolae-Ionel Ciucă, vicepreședintele Camerei Deputaților, domnul Vasile-Daniel Suciu (în numele președintelui Camerei), președintele Curții Constituționale, domnul Marian Enache, și președintele Academiei Române, profesorul Ioan-Aurel Pop. Invitații au avut plăcerea de a viziona discursul înregistrat al profesorului Constantin Bălăceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, ajuns la vârsta de 100 de ani.

@Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale