Principesa Mostenitoare si Principele Radu s-au intalnit cu presedintele Parlamentului European, 2008

03 iul. 2008

In perioada 29 iunie – 3 iulie, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei si Alteta Sa Regala Principele Radu, Reprezentant Special al Guvernului, au efectuat o vizita in Republica Franceza si Regatul Belgiei.

La sediul Parlamentului European, Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu al Romaniei, Reprezentantul Special al Guvernului, s-au intalnit cu presedintele Parlamentului European, domnul Hans-Gert Pottering. In cadrul intalnirii s-a discutat despre situatia politica, economica si sociala a Romaniei si a Uniunii Europene, precum si despre activitatea desfasurata de Altetele Lor Regale in domeniul social, economic, politic si militar in vederea dezvoltarii durabile a Romaniei. De asemenea, s-a discutat despre activitatea desfasurata de Familia Regala in directia integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si despre locul pe care il ocupa Casa Regala in societatea romana contemporana.

In cadrul vizitei in Republica Franceza si Regatul Belgiei, Altetele Lor Regale s-au intalnit cu oameni politici, de cultura si din mediul de afaceri, in incercarea de a intari relatiile institutionale bilaterale, de afaceri si culturale dintre Romania si cele doua tari membre ale Uniunii Europene. De asemenea, Altetele Lor Regale s-au intalnit cu Ambasadorii Romaniei in Franta, Belgia si cu Reprezentantul Permanent al Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

/

Principesa Mostenitoare Margareta s-a intalnit, la Bruxelles, cu doamna Margarita Barroso, sotia presedintelui Comisiei Europene. Alteta Sa Regala si doamna Barroso au discutat despre activitatile de caritate ale Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei si ale doamnei Barroso, in contextul actual al Uniunii Europene.

La Paris, Principesa Mostenitoare Margareta a avut intalniri de lucru cu reprezentanti ai grupului Renault, ai grupului Orange, ai societatii de asigurare Groupama Assurance si ai grupului Gas de France. De asemenea, Principesa Margareta s-a intalnit cu senatorul Henri Revol, presedintele Grupului de prietenie cu Romania din Senatul Frantei.

La Paris, Principele Radu s-a intalnit cu presedintele Universitatii Paris-Est si a vizitat Laboratorul de Informatica al Institutului Gaspard Monge. In prezenta directorului laboratorului, a cercetatorilor si a presedintelui Observatorului European al Multilingvismului, Alteta Sa Regala a sustinut o conferinta despre Romania, in care a vorbit despre confluenta culturilor, limbilor si religiilor in Romania si apoi a purtat un dialog cu profesorii, cercetatorii si studentii care au participat la conferinta.

Tot la Paris, Principele Radu a avut o intalnire cu un grup de personalitati importante din domeniul politic si al diplomatiei cu care a discutat despre problemele cu care se confrunta Romania si Uniunea Europeana. La intalnire au participat ambasadorii Romaniei, Portugaliei, Irlandei si Bulgariei, precum si demnitari ai Republicii Franceze si personalitati ale societatii civile.

La Bruxelles, Pricipele Radu s-a intalnit cu doamna Anne de Ligne si cu domnul Wenceslas de Lobkowicz, inalti reprezentanti ai Comisiei Europene, cu care a discutat stadiul procesului de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana si despre situatia politica si economica a Uniunii.