Gala Premiilor UNITER, 2008

16 apr. 2008

Luni, 14 aprilie 2008, alaturi de Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu si de ES Nicolae al Romaniei, ASR Principele Georg Friedrich al Prusiei a participat la Gala Premiilor UNITER, unde a inmanat premiul pentru cea mai buna piesa de teatru a anului 2007.

Gala Premiilor UNITER, prin care sunt recunoscute meritele celor mai buni artisti de teatru ai momentului, se desfasoara anual, sub egida si cu sprijinul Casei Regale a Romaniei. Premiul anului 2007 i-a revenit dramaturgului Mihai Ignat, pentru piesa Meserii si fundaturi.

Invitat special al Familiei Regale a Romaniei pentru a decerna acest premiu, ASR Principele Georg Friedrich al Prusiei a subliniat ca sprijinirea artelor si a culturii reprezinta o traditie a Familiei Regale a Romaniei inca din vremea Regelui Carol I si al Reginei Elisabeta, cunoscuta si ca poeta Carmen Sylva. ASR Principele Georg Friedrich si-a exprimat convingerea ca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana va contribui la diversitatea si prosperitatea acestui spatiu cultural.

In cadrul vizitei sale in Romania pe care o desfasoara la invitatia Altetelor Lor Regale Principesa Margareta a Romaniei si Principele Radu al Romaniei, Reprezentant Special al Guvernului, ASR Principele Georg Friedrich al Prusiei va calatori la Sinaia si Azuga si va vizita cateva dintre proiectele Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.