Vizita la Sibiu si Cisnadie, februarie 2008

03 mart. 2008

Vineri, 29 februarie 2008, in cadrul programului Orasele Romaniei, destinat dezvoltarii relatiilor europene ale asezarilor romanesti urbane, Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei, Reprezentant Special al Guvernului, a efectuat o vizita de lucru in orasele Sibiu si Cisnadie.

/ / /

Principele Radu a vizitat Colegiul Pedagogic Andrei Saguna din Sibiu. In sala de conferinte a liceului, Principele Radu s-a intalnit cu peste 200 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a, precum si cu o parte a corpului profesoral. Principele Radu le-a vorbit elevilor si profesorilor despre implicarea Casei Regale in reconstructia valorilor identitare ale Romaniei prin intermediul viziunii pe 30 de ani. Principele Radu si elevii au avut un dialog sincer despre cum trebuie sa arate Romania in urmatorii ani si lucrurile care trebuie facute pentru atingerea acestor idealuri.

/ /

In orasul Cisnadie Principele Radu a vizitat liceul teoretic Gustav Gundisch unde, insotit de doamna directoare Mariana Dietrich, a vizitat salile de clasa si laboratoarele liceului si s-a intalnit cu elevii din clasele a XI-a si a XII-a. Principele Radu le-a vorbit tinerilor elevi despre reconstructia institutionala prin intermediul reconstructiei identitare si a restabilirii valorilor care au stat la baza creerii Statului roman modern.