Vizita la Paris, octombrie 2002

28 ian. 2008

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa – 5 octombrie 2002
Vizita AS Principele Radu de Hohenzollern-Veringen la Paris, 2 – 6 decembrie 2002

Reprezentantul Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila, Principele Radu de Hohenzollern-Veringen, s-a intalnit la Paris, la sediul Ambasadei Romaniei, cu un grup de investitori si oameni de afaceri din domeniul industriei de medicamente, reprezentanti: uzina Antibiotice Iasi, grupul de intreprinderi ACIC Canada, Saint Gobain Franta, Tocelo Olanda, Sanavita India si Romferchim Romania. S-au discutat proiecte de investitii si comert, ca si posibilitatea realizarii unui forum economic si stiintific de specialitate la Iasi, care sa atraga prezenta tuturor tarilor din regiune.

Joi, 3 octombrie la ora 20, Reprezentantul Special al Guvernului a tinut conferinta Eugen Ionescu, un roman la Paris, la centrul Espace Salvator Dali din Montmartre. In prezenta unui numeros public, Principele Radu a facut o ampla pledoarie despre rolul jucat de Romania in mersul Europei in secolul care s-a incheiat.

In seara de 4 octombrie, televiziunea MATCH TV a prezentat un talk-show de 52 de minute, avand ca invitati pe ASR Principesa Margareta si pe AS Principele Radu, realizator: Frederic Mitterrand.

Reprezentantul Special s-a intalnit vineri 4 octombrie, la Dijon, cu conducerea uzinei URGO, renumiti producatori de medicamente si pansamente din Franta, care au deja legaturi comerciale cu Romania. Principesa Margareta si Principele Radu au vizitat halele uzinei si s-au intretinut cu dl Daniel Juban, director general. Fabrica, ce face parte din marele grup Fournier, a fost invitata de Reprezentantul Special sa largeasca sfera relatiilor economice cu Romania si sa extinda parteneriatul cu toata regiunea Est-europeana.

La ora 16, ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu au fost oaspetii Consiliului General al Departamentului Cote-d’Or. Profesorul Jacques Guerrin si senatorul Henri Revol au prezentat oaspetilor Consiliul General si activitatea lui.

Seara a avut loc o receptie oferita de Rotary Club din Dijon. Cu acest prilej, Principesa Margareta a tinut o conferinta despre Romania, iar Reprezentantul Special a transmis participantilor invitatia de a veni si de a investi in economia romaneasca.