Vizita la Timisoara, octombrie 2002

25 ian. 2008

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa – 23 octombrie 2002
AS Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen la Timisoara


1) Luni 21 octombrie la ora 11, Reprezentantul Special s-a intalnit cu primarul Timisoarei, dl Gheorghe Ciuhandu, reprezentanti ai Camerei de Comert, intreprinzatori particulari si reprezentanti ai ADETIM, Agentia de Dezvoltare Economica Timisoara. Cei prezenti au discutat modalitati de parteneriat in perspectiva dezvoltarii economice si culturale, educationale a regiunii in perspectiva europeana. Gazdele au cerut Reprezentantului Special sa se alature eforturilor lor de gasire de parteneri in Europa, fie prin participarea la intalniri europene alaturi de ei, fie de invitarea lor la intalnirile Principelui in calitate de Reprezentant Special. Au fost discutate posibilitatea de a participa impreuna la o serie de intalniri economice la Londra in octombrie anul curent si in Franta, Italia, Germania si Austria in anul 2003.

2) In acceasi zi la ora 13, AS Principele Radu a avut o intalnire cu IPSS Mitropolitul Nicolae la resedinta mitropolitana. S-a subliniat necesitatea de a pune impreuna cu comunitatea europeana valori, intelegere, dorinta de cooperare si responsabilitate. S-a discutat despre nevoia ca gesturile publice sa aiba consistenta si sa duca la rezultate care sa imbunatateasca viata romaneasca in context european si euroatlantic.

3) La ora 17 a avut loc conferinta AS Principelui Radu Spiritualitatea romaneasca in secolul al XX-lea european la Casa Adam Muller Guttenbrunn. A participat un public numeros, printre care s-au numarat dl prefect al judetului, dl primar al municipiului, reprezentanti ai bisericii, oameni de afaceri, ziaristi, oameni de cultura, tineri.

4) Seara, Reprezentantul Special s-a intalnit cu rectorul Universitatii de Stiinte Agricole, Prof. Dr. Ion Paun Otiman si cu directorul Frankfurter Bank.

5) Marti 22 octombrie 2002, la ora 11.30, AS Principele Radu a vizitat fabrica Siemens din Timisoara. Principele Radu a vizitat sectiile companiei si a vizionat un material de prezentare a activitatii societatii Siemens. Alteta Sa a invitat conducerea companiei sa caute colaborarea cu regiuni din Romania in care exista mai putin parteneriat economic, cat si organizarea in Moldova, de exemplu, a unor manifestari IT cu capacitarea interesului regional.

6) La ora 17, AS Principele Radu a intalnit studentii Facultatilor de Litere, Istorie si Telologie in Amfiteatrul mare al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Dupa o prezentare a activitatii sale, AS Principele Radu a vorbit studentilor despre perspectiva istorica, culturala, diplomatica si populara a Romaniei secolului trecut si a raspuns numeroaselor intrebari ale asistentei legate de viitorul Romaniei in Uniunea Europeana si despre rolul Familiei Regale in Romania de azi si de maine.