Vizita la Sibiu, aprilie 2007

23 apr. 2007

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului României

In perioada 22-23 aprilie 2007, Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana, ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu de Hohenzollern-Veringen, Reprezentant Special al Guvernului Romaniei, au efectuat o vizita in municipiul Sibiu. La aceasta vizita a participat, in calitate de invitat special al Familiei Regale, ASR Principele Jean d’Orleans, membru al Casei Regale franceze. Luni, 23 aprilie, insotit de ASR Principesa Margareta a Romaniei si de ASR Principele Jean d’Orleans, Principele Radu a participat la ceremonialul Militar si religios organizat in Dumbrava Sibiului, cu ocazia Zilei Fortelor Terestre. Principele Radu a depus o coroana de flori in memoria eroilor armatei romane cazuti pe campul de lupta in cel de-al doilea razboi mondial. La ceremonie au participat autoritatile locale, prefectul judetului Sibiu, precum si fortele MApN si ale Ministerului de Interne din garnizoana Sibiu.

In continuarea vizitei, Altetele Lor au vizitat Colegiul National Gheorghe Lazar din Sibiu, unde s-au intalnit cu profesorii si elevii acestei institutii de prestigiu. Discutiile s-au purtat in jurul rolului pe care Sibiul trebuie sa-l joace, in calitate de Capitala Culturala.

Europeana. Dialogul cu elevii si profesorii s-a concentrat si pe probleme legate de dezvoltarea Romaniei dupa aderarea la Uniunea Europeana. Principele Radu le-a prezentat celor prezenti volumul Romania – O viziune pe 30 de ani, document programatic al Familiei Regale, recent lansat la Palatul Elisabeta.

Tot in cursul zilei de luni, la sediul Mitropoliei, ASR Principesa Margareta, ASR Principele Jean d’Orleans si AS Principele Radu s-au intalnit cu IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului. IPS Laurentiu, in calitate de promotor recunoscut al rolului socio-cultural al Bisericii Ortodoxe Romane, le-a prezentat Altetelor Lor proiectele sociale pe care le desfasoara in prezent.

In cursul serii, de la orele 20.00, Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana, precum si Altetele Lor au participat la Gala Uniter, in cadrul careia Principele Jean d’Orleans a oferit premiul pentru cea mai buna piesa de teatru a anului 2006, Complexul Romania scrisa de Mihaela Michailov. Gala Uniter se desfasoara anual, sub egida si cu sprijinul Casei Regale a Romaniei.