Vizita in Estonia, decembrie 2006

12 dec. 2006

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului Romaniei
Palatul Elisabeta, 12 decembrie 2006

Aflat in vizita oficiala in Estonia, luni, 11 decembrie 2006, AS Principele Radu, Reprezentant Special al Guvernului Romaniei, s-a intalnit la sediul Primariei Medievale a orasului Tallinn cu primarul capitalei, domnul Juri Ratas. Principalele teme ale discutiei au fost modalitatile prin care Estonia reuseste sa atraga anual peste 3 milioane de turisti (la o populatie de aproximativ 1,4 milioane locuitori), dar si viitorul comun al Romaniei si Estoniei in structurile euro-atlantice.

In continuarea vizitei, Reprezentantul Special al Guvernului a avut o scurta intrevedere cu ministrul justitiei din Estonia, domnul Rein Lang cu care a discutat in principal despre impactul pozitiv al aderarii la Uniunea Europeana asupra sistemelor de justitie din Romania si Estonia.

Pentru prima data de la declararea independentei Estoniei in august 1991, la Tallinn a fost marcata, in prezenta A.S. Principelui Radu, Ziua Nationala a Romaniei. Cu aceasta ocazie s-a sarbatorit si apropiata aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

La ceremoniile aniversare, desfasurate la sediul Primariei Medievale a capitalei Estoniei, Principele Radu a sustinut o scurta alocutiune in fata invitatilor, in care a subliniat aportul pe care Romania il va aduce Uniunii Europene. Seara a fost incheiata cu un concert al cvartetului „Ad Libitum” .

Principele Radu de Hoenzollern-Veringen a oferit un interviu Televiziunii Nationale Estoniene, E-TV, precum si postului de radio national „Eesti Radio”.