Vizita în Croatia, aprilie 2004

30 apr. 2004

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa – 30 aprilie 2004
Principele Radu, primit de presedintele Croatiei, Stjepan Mesici, 28-30 aprilie


Astazi s-a incheiat vizita de trei zile in Republica Croatia a Altetei Sale, Principele Radu de Hohenzollern-Veringen (28-30 aprilie).

Presedintele Stjepan Mesici l-a primit pe Principele Radu la Palatul Prezidential, in cursul diminetii de ieri.

Reprezentantul Romaniei a subliniat sustinerea pe care romanii o ofera Croatiei pe drumul catre NATO si Uniunea Europeana. Cei doi au cazut de acord ca, in afara proceselor tehnice pe care tarile noastre le au de parcurs, este necesara o mai stransa cooperare intre vecinii din Estul si Sud-Estul Europei, pentru a contribui la integrarea europeana in forma ei profunda. In calitate de membru NATO, Romania este un partener de incredere pentru Croatia in apropierea ei de institutia euro-atlantica, a mai spus Reprezentantul Special al Guvernului. Presedintele Mesici a aratat rolul important pe care il are infrastructura in dezvoltarea celor doua tari, de aici derivand beneficii inspre zona turistica si economica.

Presedintele Mesici si-a manifestat dorinta de a-l reintalni pe Principele Radu in luna mai, cand presedintele se va afla pentru cateva zile in Romania.

In cursul sederii in Croatia, principele Radu s-a intalnit cu d-na Vlasta Pavic, primarul general al orasului Zagreb, dl. Berislav Roncevic, ministrul croat al apararii, a sustinut o conferinta la Academia Diplomatica si a avut intalniri cu reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Exetrne.